Følg oss på Facebook, så lærer du mer!


Mobilsider

Har du en mobiltilpasset nettside? Vi leverer mobilsider som er enkle å administrere og som fungerer på alle mobile enheter.


(Før og etter tilpasning til mobil)

De aller fleste av oss har mobilen på en armlengdes avstand, og internett-trafikken fra mobil og nettbrett er i ferd med å passere trafikken fra desktop. Mobiltilpassede nettsider er avgjørende dersom du vil ta vare på denne besøkstrafikken.

Dersom man bruker nettbrett eller mobil, og kommer til en nettside som ikke er mobiltilpasset, vil de fleste naturlig nok ikke bruke mye tid på siden. Dette ser en ved at gjennomsnittlig besøkstid og andel som kommer tilbake blir betydelig svekket. Brukerne er gjerne i en annen modus når de surfer på mobil enn når de sitter foran en datamaskin. Sannsynligheten er stor for at de er på farten og ikke vil ta seg like god tid til å lese innholdet. Mobilsider bør derfor være enkelt utformet, slik at budskapet kommer tydelig frem.

Om nettsiden er mobiltilpasset virker også inn på søkbarheten.

Siden april 2015 har Google prioritert mobilvennlige nettsteder når søket gjøres fra mobile enheter.

Når vi lager nye nettsider, gjør vi det alltid responsivt. Det vil si, nettsiden responderer på skjermstørrelsen den vises på og tilpasses automatisk. Har man et stort nettsted, kan en mellomløsning være å lage mobilsider på eget domene, for eksempel http://m.dittdomene.no. I såfall legger vi inn en liten kode på de ordinære nettsidene, som identifiserer når besøkende kommer via mobil og videresender vedkommende til mobilsidene.