Vil du lære mer om digital markedsføring?

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg noen tips med det samme: 


Instagram

Slik bruker du Instagram for å markedsføre bedriften din

Instagram-annonseringInstagram er et sosialt nettverk hvor man på en enkel måte kan dele bilder med tilhengere på Instagram, samt følgere på Facebook, Twitter og andre sosiale plattformer.

Instagram har stort potensial som markedsføringskanal. Kanalen gir deg mulighet til å vise frem produktene dine på en kreativ og ny måte. Gjennom å dele bilder av situasjoner og nye bruksområder, kan du bruke Instagram til å gi kundene innsikt i hva produktene dine kan brukes til. Du kan også dele bilder av hva som skjer i kulissene - ting kundene vanligvis ikke tar del i. Vis gjerne frem arbeidsplassen og de ansatte. Da menneskeliggjør du bedriften for kundene dine. Mennesker engasjerer alltid mer enn ting, og det kan gjøre det lettere å bygge lojalitet for merket ditt.

Annonsering på Instagram

Instagram eies av Facebook, og annonsering på Instagram implementeres gjennom Facebook sitt annonseverktøy. Du må derfor ha en facebookside for å kunne kjøre annonser på Instagram. Annonseverktøyet gir deg mulighet til å segmentere etter alder, kjønn og geografisk nedslagsfelt slik at du når ut til relevante brukere.

Instagram lar deg velge mellom tre ulike annonseformater

  • Bilde
  • Bildekarusell
  • Video/ reklamefilm

Bildeannonser kan være kvadratiske eller ha liggende format. Det samme gjelder for bildekarusellen, men den lar deg vise opp til fire bilder i samme annonse. Du kan for eksempel vise frem flere bruksområder eller varianter av produktet ditt.

Bilde- og karusellannonsene gir deg også muligheten til å legge inn en Call To Action-knapp, det vil si en handlingsknapp som tar brukeren direkte til den landingssiden du ønsker.

Videoannonser kan vare i opp til 30 sekunder, i motsetning til vanlige Instagramvideoer som har en maksimal lengde på 15 sekunder.

Instagram-annonser bruker samme rapporteringsverktøy som Facebook-annonser. Resultatmålinger for annonser på Instagram er derfor tilgjengelige i Facebook sin annonseadministrasjon, kort tid etter at annonsene begynner å kjøre.

Har du spørsmål rundt annonsering på Instagram eller trenger bistand til å sette opp en kampanje? Vi hjelper deg med utforming av strategi, håndtering av annonsekampanjer og installasjon analyseverktøy for best mulig resultat.